vrijdag 20 december 2013

Hey hobbykok!Ben jij een fanatieke hobbykok en dol op lekker en gevarieerd eten? Gastronomixs helpt je om op een efficiënte en eenvoudige manier een verrassend diner te bereiden! 

Iedere maand vind je op ons blog tips om een perfect etentje te verzorgen en laten we je zien hoe je gemakkelijk op gerechten, die je bijvoorbeeld al járen maakt of in een tijdschrift tegenkomt, kunt variëren. Misschien verwacht je het niet, maar op Gastronomixs vind  je een hoop componenten die ontzettend simpel te bereiden zijn, maar een groots effect hebben!

Naast componenten met groente- en fruitsoorten vind je op Gastronomixs ook componenten met vis. Op dit moment zijn er schema's van 9 soorten vis en schaal- en schelpdieren. Ben jij van plan om een visgerecht neer te zetten tijdens kerst? Laat je dan inspireren door de verschillende schema's.

Uit de 9 schema's hebben we 9 componenten gehaald die je zeker zullen inspireren voor een spectaculair en feestelijk diner: (v.l.n.r.)
snoekbaars in cederhout, op Internet zijn vellen cederhout gewoon te krijgen, het geeft een bijzondere smaak en is een mooie manier van presenteren.
- kabeljauwkoeken, een component waar veel mensen nostalgische herinneringen aan zullen hebben!
- langoustines a l'armoricaine, een klassieker die normaal bereid wordt met kreeft, maar hier met langoustine. Zeer delicaat en heel geschikt voor een chique diner met je familie!
- gebakken kreeft, eenvoudig te bereiden maar een voortreffelijke smaak.
- oesterkroketten, een zeer lekkere bereiding van oesters die iedereen zal lusten! Je kunt naar hartenlust variëren met andere ingrediënten en sausjes.
- bouillabaise van rode poon, een heerlijke maaltijdsoep die je kunt serveren met bijvoorbeeld broodcroutons en aardappelen.
- gegrilde schar, door vis op de graat te bereiden geeft deze meer smaak. Het beste kun je de vis alleen insmeren met olie en pas later op smaak brengen. Zo krijg je een perfect grilresultaat.
- zalmburgers a la steak tartaar, een kruising van klassieke steak tartaar en Duitse biefstuk bereid met zalm in plaats van rundvlees: een gegarandeerd succes! Hier is groene tabasco gebruikt, deze is een stuk zachter dan de rode variant.
Let op: niet alle links zijn te bekijken zonder abonnement. Wil je de receptuur zien? Neem dan een abonnement!

Ga snel aan de slag en maak met de componenten en composities van Gastronomixs jouw etentje tot een succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten