zaterdag 9 november 2013

Variëren op de compositie van de gastchef

Iedere maand geven we een compositie die geïnspireerd is op één van de composities van onze gastchef. Daarmee laten we je zien hoe makkelijk je kunt evolueren op elkaars ideeën, zonder direct te kopiëren. 


Gastchef van deze maand, Erik van Loo van restaurant Parkheuvel** deelde de compositie ravioli van poulet noir en paddenstoelen met kreeftensaus.
Geïnspireerd door het recept van Erik gingen wij aan de slag om te variëren op zijn compositie. Hiervoor maakten we gebruik van het Gastronomixs Culinair Toolbook. Erik deelde het recept van ravioli met ons en dit namen we als uitgangspunt voor een nieuwe creatie. We splitsen de compositie en kijken hoe we het gerecht aan kunnen passen aan de hand van het Creatief Stappenplan uit het Toolbook. In dit geval keerden we enkele componenten om waardoor er een compleet nieuwe compositie ontstaat met een geheel eigen karakter. De ravioli van poulet noir vervangen we door ravioli van langoustine, prei en kippendij. En als saus wordt met als basis een champignonessence een schuim gebruikt. Zoals je ziet kun je door verschillende componenten om te keren een compleet ander gerecht neerzetten, dat bij jouw stijl past! Je kunt het zo ingewikkeld maken als je wilt! De volledige herbewerking vind je hier, evenals verschillende componenten waar je mee kunt variëren.

Gebruik de composities die je op Gastronomixs vindt om zelf op te variëren. Iedere maand inspireren we je met minimaal 6 nieuwe composities!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten