vrijdag 22 november 2013

Ravioli

Ravioli van oorsprong Italiaans? Daar zijn de meningen over verdeeld! Deze maand vind je bij de composities twee varianten ravioli. Vandaag een korte blog met achtergrondinformatie.

Al duizenden jaren wordt er pasta gemaakt. Apicius, een Romeinse schrijver beschreef in de 1e eeuw al pastadeeg gevuld met vlees en vis. Het woord pasta wordt tegenwoordig veelal gebruikt voor Italiaanse varianten en noedels voor varianten uit andere landen. Ravioli wordt vaak benoemd als pasta, maar of het van oorsprong Italiaans is, daar wordt over getwijfeld. 

De beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo zou de pasta vanuit Azië mee naar Italië en Griekenland hebben genomen, maar dit is nooit bewezen. Gevulde pastapakketjes vind je in allerlei andere keukens dan de Italiaanse, zoals in het Midden-Oosten en Azië. Zo heb je in Polen de zogenaamde pierogi, in Rusland pelmeni, in Duitsland Maultaschen, in Turkije manti en in China jiaozi. 

Waar ravioli ook vandaan mag komen, de verschillende internationale varianten zorgen voor heel inspiratie! Verdiep je eens in de verschillende vullingen en bereidingen van het pastadeeg. Gebruik ook eens de tool 'wereldsmaken' uit het Gastronomixs Culinair Toolbook en maak een passende variant voor in jouw keuken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten