maandag 11 november 2013

Olifantenknoflook

Vanochtend is het schema van knoflook online gegaan! Knoflook is een veelzijdiger ingrediënt dan veelal gedacht wordt. Op ons blog vond je al eerder een stuk over zwarte knoflook en aïoli, vandaag een portie warenkennis over olifantenknoflook!

Olifantenknoflook is een stuk groter dan de gewone knoflook. De bol kan net zo groot worden als een flinke witte ui (500 gram!). Meestal zitten er vijf tenen in deze knoflook, die elk groter zijn dan een gewone knoflookbol. De plant wordt in oktober gezet en in juli wordt er geoogst.

De knoflooksoort wordt ook wel oerprei genoemd en mag het de naam knoflook niet hebben. Het wordt gezien als de voorvader van de prei. Het heeft een verfijnde prijsmaak. Verder is de smaak mild, delicaat en ietwat zoet waardoor deze variant ook in salades gebruikt kan worden. De knoflook is zeer makkelijk te pellen, persen en snijden. Gepofte olifantenknoflook is een ware delicatesse, maar ook gefermenteerde olifantenknoflook is een bijzonder component. 

Laat je inspireren door alle verschillende knoflooksoorten en natuurlijk door het nieuwe knoflookschema op Gastronomixs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten