zondag 17 november 2013

Hey hobbykok!


Ben jij een fanatieke hobbykok en dol op lekker en gevarieerd eten? Gastronomixs helpt je om op een efficiënte en eenvoudige manier een verrassend diner te bereiden! 

Iedere maand vind je op ons blog tips om een perfect etentje te verzorgen en laten we je zien hoe je gemakkelijk op gerechten, die je bijvoorbeeld al járen maakt of in een tijdschrift tegenkomt, kunt variëren. Misschien verwacht je het niet, maar op Gastronomixs vind  je een hoop componenten die ontzettend simpel te bereiden zijn, maar een groots effect hebben! Daarnaast kun je je ook perfect laten inspireren door de composities die elke maand online komen, als je een abonnement hebt kun je ook in het archief kijken met maar liefst 136 composities! En een beetje inspiratie is met alle feestdagen voor de deur natuurlijk altijd welkom!

Weet jij al wat je gaat maken voor het kerstdiner? Of misschien wel voor een stel vrienden op pakjesavond? De kunst is om je gasten te verrassen zonder dat je zelf stress in de keuken hebt. Voorbereiding is al de helft en daarnaast: houd het simpel! Ga bijvoorbeeld uit wat gerechten die je al kent en varieer hierop. Bedenk wat je de dag ervoor al kunt voorbereiden en bedenk alvast welk servies je wilt gebruiken en hoe de tafel er uit moet komen te zien.

Een aantal composities die je zeker zullen inspireren voor een spectaculair en feestelijk diner:
- ravioli, met ravioli zul je je gasten zeker verrassen. Vul de ravioli naar wens en maak er een heerlijke saus bij! Ook zonder pastamachine en ravioli-roller kun je dit maken; wel slim om een keer te oefenen!
- eggs benedict, een klassieke bereiding en perfect te gebruiken voor een feestelijke brunch. Vervang hier het luchtige schuim door een klassieke Hollandaise!
- broodje draadjesvlees, een verfijnde variant op het 'broodje warm vlees'. Favoriet bij de meeste mensen en goed te maken voor een winterse lunch!
- amuse van Japanse omelet, met een amuse zet je de toon voor je diner. Ga je voor een Aziatisch diner? Maak dan eens deze amuse met Japanse omelet, af te maken met een topping naar keuze.
- carpaccio finish it yourself, tijdens de feestdagen wordt er vaak samen gegeten, en wat is er nou leuker dan te delen en de carpaccio af te maken met de ingrediënten die ieder lekker vindt?
- capellini met knoflook en walnoten, tomaat en salie, heb je een vegetariër als gast? Deze pasta is heerlijk, en zelfs vleeseters zullen het vlees niet missen hier.
- haas met wintergroenten, dit gerecht is op en top winters. Dit recept is niet ingewikkeld, maar je kunt natuurlijk ook een aantal componenten kiezen die je bereidt.
- tomatensoep finish it yourself, een gezellig voorgerecht waar je iedereen mee zult verrassen.
- stoof van varkenswang met knolselderij en flespompoen, een verfijnd smaakvol gerecht en gestoofd vlees is natuurlijk heerlijk in koude dagen.
Let op: niet alle links zijn te bekijken zonder abonnement. Wil je de receptuur zien? Neem dan een abonnement!

Bij elke compositie vind je ook nog eens componenten waar je mee kunt variëren, zo maak je het gerecht altijd passend bij jou!

Ga snel aan de slag en maak met de componenten en composities van Gastronomixs jouw etentje tot een succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten