donderdag 21 november 2013

Gastromarathon voor Serious Request: 24hrs Evi & Friends

Al jaren worden er acties georganiseerd om geld op te halen voor Serious Request, maar nog nooit bundelden zó veel toprestaurants hun krachten om een steentje bij te dragen aan het goede doel: een heuse gastromarathon!

Tjitze van der Dam en Frank Schipper van restaurant Evi bedachten het idee voor de gastromarathon een hele tijd terug. Wat begon als klein idee groeide binnen no time uit tot een landelijke culinaire actie. Vrijwel alle gevraagde chefs van diverse toprestaurants zeiden direct toe om mee te werken aan dit mooie initiatief.

bottom3-24hrs4
De actie
Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is restaurant Evi in Zandvoort hét culinaire centrum van Nederland. 24 topchefs koken ieder uur 3 gerechtjes voor de gasten. Een greep uit de namen van de topchefs die een bijdrage leveren: 
- Maik Kuipers, Restaurant De Librije***
- Menno Post, Restaurant De Bokkedoorns**
- Bas van Kranen , Restaurant De Leuf**
- Ron Blaauw**, Rons Gastrobar
- Jonathan Karpathios, Restaurant Vork en Mes
- Danny Jansen, 24Kitchen

Hoe bemachtig ik een stoel in het restaurant?
Vanaf 18 december, tegelijk met de opening van het Glazen Huis start de veiling voor de in totaal 240 beschikbare stoelen. Je biedt op een stoel en de hoogste bieder krijgt een stoel. Een stoel geeft recht op 3 uur in het restaurant. Binnen deze 3 uur koken 3 topkoks die samen 3 Michelinsterren verantwoorden 3 gerechtjes per uur, wat betekent dat je een 9-gangen diner zult hebben. Wie er voor je kookt blijft tot het laatste moment een verrassing, maar dat het topgerechten zijn, dat staat vast!

Wij van Gastronomixs werken natuurlijk graag mee aan zo'n mooie culinaire actie voor het goede doel. De stille ramp waar radiozender 3FM en het Nederlandse Rode Kruis dit jaar aandacht voor vragen is: 'kinderen die sterven door diarree'. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de actie? Kijk dan op http://www.24uurevi.nl/24-hrs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten