vrijdag 1 november 2013

Gastchef: Erik van Loo

Iedere maand vind je op Gastronomixs drie composities van een bijzondere chef met een duidelijke eigen stijl, deze maand is Erik van Loo van restaurant Parkheuvel** in Rotterdam onze gastchef.

Over Erik van Loo
Gastchef van deze maand is Erik van Loo van restaurant Parkheuvel** in Rotterdam. Erik groeide op als slagerszoon in het Zuid-Limburgse Mechelen. Hij volgde de horecaopleiding aan de Pastoor Jacobs school en Sittard en werkte onder andere bij Duurstede* en de Zwetheul*. In 2006 nam Erik Parkheuvel over van Cees Helder. Hij schreef verschillende kookboeken, waaronder soepen, sauzen en smaak = herinnering.

De keuken van Van Loo is klassiek Frans met een moderne presentatie. Alles draait om kwaliteit, seizoenen en écht eten. Erik noemt smaak een zoektocht: "als kok moet je in een gerecht duiken, iedere smaak die je proeft verwerk je zo dat die in het gerecht er maximaal uitkomt" zegt hij. In de keuken van Parkheuvel is alleen het beste goed genoeg. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen heeft Erik inmiddels jarenlange relaties met zijn leveranciers opgebouwd. Zij weten precies wat hij wil, ze weten ook wat ze niet moeten brengen.

Inspiratie van de gastchef
Erik deelt een van zijn signatuurgerechten met ons, namelijk ravioli van poulet noir en paddenstoelen met kreeftensaus. Ook deelt hij het hoofdgerecht gebakken tarbotfilet met kalfswang, knol- en bleekselderij met apart een kaneel-serehjus. Het nagerecht dat hij met ons deelt is snicker new style, een bijzondere eigentijdse variant op de alombekende snicker. Kijk snel op Gastronomixs hoe je deze composities maakt, ga er mee aan de slag en laat ze binnen jouw keuken passen. Gebruik hiervoor het Culinair Stappenplan in het Gastronomixs Toolbook Varieer bijvoorbeeld met de componenten die onder elke compositie te vinden zijn! Ook laten we je op Gastronomixs zien hoe je makkelijk kunt variëren op een compositie van Erik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten