maandag 7 oktober 2013

Variëren op de compositie van onze gastchef

Iedere maand geven we een compositie die geïnspireerd is op één van de composities van onze gastchef. Daarmee laten we je zien hoe makkelijk je kunt evolueren op elkaars ideeën, zonder direct te kopiëren. 


Gastchef van deze maand, Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof* deelde de compositie hamachi tandoori.
Geïnspireerd door het recept van Soenil gingen wij aan de slag om te variëren op zijn compositie. We namen zijn bijzondere smaakcombinatie van gebakken hamachi, komkommer, groene appel en avocado als uitgangspunt voor een nieuwe compositie. Heel eenvoudig door het gerecht op te splitsen en op zoek te gaan naar passende vervangende componenten. De oesterkroepoek (in plaats van de schaaldierenkroepoek) is heel verrassend maar kan vervangen worden door kant en klare kroepoek als je dit te veel werk vindt. De gebakken hamachi is vervangen door tataki van tonijn en de dooier van avocado door een simpeler component, namelijk avocadocrème. De komkommer is niet verwerkt tot winegum, maar er zijn komkommernoedels van gemaakt, die gecombineerd worden met quinoa. Zoals je ziet kun je door te variëren op de verschillende ingrediënten van een gerecht een compleet ander gerecht neerzetten, dat bij jouw stijl past! Je kunt het zo ingewikkeld maken als je wilt! De volledige herbewerking vind je hier.

Gebruik de composities die je op Gastronomixs vindt om zelf op te variëren. Iedere maand inspireren we je met minimaal 6 nieuwe composities!

1 opmerking: