zaterdag 19 oktober 2013

Hey hobbykok!


Ben jij een fanatieke hobbykok en dol op lekker en gevarieerd eten? Gastronomixs helpt je om op een efficiënte en eenvoudige manier een verrassend diner te bereiden! 

Sinds kort vind je op ons blog iedere maand tips om een perfect etentje te verzorgen en laten we je zien hoe je gemakkelijk op gerechten, die je bijvoorbeeld al járen maakt of in een tijdschrift tegenkomt, kunt variëren. Misschien verwacht je het niet, maar op Gastronomixs vind  je een hoop componenten die ontzettend simpel te bereiden zijn, maar een groots effect hebben! Deze maand laten we je zien hoe je aan de slag kunt gaan met al die appels en peren die op dit moment volop van de bomen komen!

Na de kersen en pruimen zijn nu de appels en peren aan de beurt om geoogst te worden. Ze zijn in allerlei varianten volop verkrijgbaar. Wil je eens wat nieuws proberen met deze mooie ingrediënten om je gasten te verrassen? Kijk dan eens bij de componentenschema's van appel en peer. Hieronder vind je allerlei ideeën om je appels en peren te verwerken in jouw gerechten! Beide zijn zowel met andere zoete, maar ook hartige ingrediënten te combineren.
Een aantal inspirerende bereidingen om je te inspireren voor nieuwe cocktails:
- gekaramelliseerde appel met calvados en boter, een bereiding waardoor je appel perfect in een hartig gerecht past, bijvoorbeeld bij wild!
tatinappels,appels met de smaak en structuur van appels die meegebakken zijn in een tarte tatin.
apfelkornspekkies, een iets ingewikkeldere bereiding maar wel met een verrassend resultaat en: oefening baart kunst!
- appelcompote, deze appelcompote kan perfect bij bijvoorbeeld stoofvlees.
- in zeezout gepofte peren, deze bereiding is afgeleid van het poffen van aardappel, door de bereiding in zout concentreert de smaak van de peer en krijgt het vruchtvlees een hartige en lichtzoute smaak.
- peren gekonfijt met sherry en brandewijn, zowel te combineren in hoofdgerechten met bijvoorbeeld wild, of bij een dessert in combinatie met rijst.
- stoofperen in gluhwein, een variant op de klassieke bereiding en lekker 'warm' door de gluhwein!
- mousseline van gekonfijte peer, met een beetje roomboter perfect in een hartig vleesgerecht.
- peer relish, mooi in combinatie met bijvoorbeeld een Thaise curry!
Let op: niet alle links zijn te bekijken zonder abonnement. Wil je de receptuur zien? Neem dan een abonnement!

Niet alle soorten appels en peren zijn voor elke bereiding geschikt, maar varieer gerust en ontdek welke eigenschappen welk ras heeft!

Ga snel aan de slag en maak met de componenten van Gastronomixs jouw etentje tot een succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten