dinsdag 1 oktober 2013

Gastchef: Soenil Bahadoer

Iedere maand vind je op Gastronomixs drie composities van een bijzondere chef met een duidelijke eigen stijl, deze maand is Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof* in Nuenen onze gastchef.

Over Soenil Bahadoer
Soenil is geboren in Suriname en komt uit een traditioneel Hindoestaans gezin. Het gezamenlijk maaltijden bereiden is de belangrijkste activiteit van de dag. Het enthousiasme voor koken is daar ook ontstaan. Op de koksschool sprong Soenil er al snel uit. Recepten interpreteerde hij op zijn eigen wijze. Creativiteit in combinatie met een gedegen basiskennis vormden Soenil’s bagage voor een toekomst als kok.

De gerechten van Soenil vormen een harmonieuze compositie van smaak, geur, kleur en vorm. Uiteraard vervult de smaak daarbij de hoofdrol. Iedere smaak heeft haar eigen kracht en intensiteit. Stap voor stap werkt Soenil naar een ware smaakexplosie toe. Iedere hap moet een feestje zijn, moet swingen.

Inspiratie van de gastchef
Soenil deelt drie bijzondere composities met ons. Het voorgerecht is hamachi tandoori, met verschillende verrassende bereidingen van komkommer, avocado in combinatie met tonijn. Als hoofdgerecht deelt hij zeebaars garam masala met ons, een perfect gekruid gerecht met zeebaars, bereidingen van pompoen en roti. Als dessert deelt hij een seizoensverantwoord appeldessert met ons, waarin verschillende spannende smaakcombinaties met appels gemaakt worden!


Kijk snel op Gastronomixs hoe je deze composities maakt, ga er mee aan de slag en laat ze binnen jouw keuken passen, door bijvoorbeeld te variëren met de componenten die onder elke compositie te vinden zijn! Ook laten we je op Gastronomixs zien hoe je makkelijk kunt variëren op een compositie van Soenil!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten