zondag 8 september 2013

Variëren op de compositie van onze gastchef

Iedere maand geven we een compositie die geïnspireerd is op één van de composities van onze gastchef. Daarmee laten we je zien hoe makkelijk je kunt evolueren op elkaars ideeën, zonder direct te kopiëren. 

Gastchef van deze maand, Leonard Elenbaas, deelde de compositie lamsrack van de big green egg met aubergine, courgette, artisjok en gepofte bataatpuree met ons.

Geïnspireerd door het recept van gastchef Leonard gingen wij aan de slag om te variëren op zijn compositie. We hebben de ingrediënten als uitgangspunt genomen en gekeken naar de essentie van zijn compositie. Lamsvlees, Provençaalse groenten en de barbecue (Big Green Egg) staan hier centraal. We zijn uitgekomen op lamskoteletjes die na het bakken gepaneerd worden met BBQ crunch. Dit is een bijzondere bereiding van broodkruim met de smaak van houtskoolbarbecue, waardoor het lam een krokant laagje krijgt. De groenten hebben we verwerkt tot een fijne ratatouille waarmee we een artisjok gevuld hebben (in de originele compositie gebruikte Leonard een marinade van artisjok). De pompoen is bereid als toffee waardoor we een beetje zoet aan de compositie toevoegen waar de bataatpuree dit doet in de originele compositie. Laat je inspireren door dit gerecht, maar geef er vooral weer je eigen draai aan! De volledige herbewerking vind je hier.

Gebruik de composities die je op Gastronomixs vindt om zelf op te variëren. Iedere maand inspireren we je met minimaal 6 nieuwe composities!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten