zaterdag 14 september 2013

Hey hobbykok!


Ben jij een fanatieke hobbykok en dol op lekker en gevarieerd eten? Gastronomixs helpt je om op een efficiënte en eenvoudige manier een verrassend diner te bereiden! 

Iedere maand vind je op ons blog tips om een perfect etentje te verzorgen en laten we je zien hoe je gemakkelijk op gerechten, die je bijvoorbeeld al járen maakt of in een tijdschrift tegenkomt, kunt variëren. Misschien verwacht je het niet, maar op Gastronomixs vind je een hoop componenten die ontzettend simpel te bereiden zijn, maar een groots effect hebben! Deze maand laten we je zien hoe je met componenten van Gastronomixs op een simpele manier kunt variëren met: tapas!

Tapas is op dit moment mateloos populair, of eigenlijk vooral 'sharing': het delen van kleine hapjes met elkaar. Samen met vrienden een heerlijk avondje bijpraten met een tafel vol heerlijke tapas. Gebruik recepten die je al kent, maar varieer ook eens met wat nieuwe hapjes! Combineer klassieke Spaanse tapas met Franse en bijvoorbeeld Italiaanse gerechtjes. Ook leuk om samen met je vrienden de tapas te bereiden, zo laat je ieder een hapje maken en geniet je daarna samen van al het lekkers.Een aantal inspirerende componenten om te variëren op jouw tapas:
- brûlée van rijstpap met rum en rozijnen, serveer je toetjes ook in tapas style en maak verschillende kleine porties. Maak bijvoorbeeld een klassieke crema catalana en deze heerlijke brûlée met rijstpap!
- à la minute ingelegde mosselen, presenteer de mosselen in een blikje: echt verrassend!
- gepofte paprika met kappertjes en ingelegde citroen, uit de Marokkaanse keuken en een zeer smaakvolle tapa!
- aardappelwafeltjes, deze kun je maken met de smaken die jij lekker vindt, combineer eens met verschillende kruiden.
- risotto bitterballetjes met zwarte knoflook, kroketjes zijn niet weg te denken uit de Spaanse keuken, deze Italiaanse risottobitterballetjes met zwarte knoflook zijn erg bijzonder.
- klassieke paella, je gasten zul je zeker verrassen met een klassieke écht goede paella, die ze zal doen terugdenken aan hun laatste vakantie in Spanje.
- mini sandwich spiezen, eindeloze variatiemogelijkheden en gemakkelijk vantevoren te bereiden.
- hele artisjok, een hele artisjok is gemakkelijk te delen. Je zet hem op tafel met wat lekkere dipsausjes en iedereen kan er zelf een blaadje van af halen.
- pan con tomate, in Spanje eten ze het als ontbijt maar het wordt ook vaak geserveerd bij de tapas.

Denk ook eens aan serveermogelijkheden. Serveer je je tapas in klassieke Spaanse schaaltjes of juist moderne disposables? Ook met prikkers kun je eindeloos variëren, er zijn namelijk ontzettend veel leuke varianten op de markt!

Ga snel aan de slag en maak met de componenten van Gastronomixs jouw etentje tot een succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten