maandag 2 september 2013

Gastchef: Leonard Elenbaas

Iedere maand vind je op Gastronomixs drie composities van een bijzondere chef met een duidelijke eigen stijl, deze maand is Leonard Elenbaas van restaurant Pure Passie onze gastchef.

Over Leonard Elenbaas
Sinds vier jaar heeft hij samen met zijn partner een eigen zaak: restaurant Pure Passie in 's-Gravenzande. Zijn partner Claudia zit al langer in de horeca, maar Leonard nog niet zo lang. Hij was marinier, maar besloot nadat zijn contract niet verlengd werd het roer volledig om te gooien en schoolde zich om naar kok. In de keuken van Leonard staan verse en pure producten centraal. Vrijwel alle ingrediënten komen uit de regio en er wordt altijd gekookt met de seizoenen. Leonard heeft zelf allerlei eetbare bloemen, planten, groenten en fruit, daarnaast heeft hij een eigen tuinder die allerlei producten voor hem teelt. De versheid en kwaliteit van de producten springen van het bord. Het komt vaak voor dat er (bijvoorbeeld) een heel hert binnenkomt en dat deze daar uitgebeend wordt: verser kan bijna niet! 

Leonard is groot fan van de Big Green Egg: hij is ambassadeur en gaf demo’s in o.a. Frankrijk en bij Noma en Arzak. Ook geeft hij gastlessen aan de Cas Spijkers Academie en de Rooi Pannen. Hij gebruikt de veelzijdigheid van de barbecue optimaal en laat met zijn gerechten zien hoe divers je kunt koken met de Big Green Egg. Ook de composities die hij met ons deelt zijn hier (gedeeltelijk) mee bereid.

Inspiratie van de gastchef
Kijk snel op Gastronomixs hoe je deze composities maakt, ga er mee aan de slag en laat ze binnen jouw keuken passen, door bijvoorbeeld te variëren met de componenten die onder elke compositie te vinden zijn! Ook laten we je op Gastronomixs zien hóe je makkelijk kunt variëren op een compositie van Leonard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten