maandag 16 september 2013

Culinair leesvoer: Vefa's kitchenEen terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaak-combinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

De Griekse keuken is met name bekend door de flinke vleesschotels met gyros en tzatziki die je hier in Nederland bij de Griekse eethuizen kunt krijgen, maar er is zó veel meer! Vefa's kitchen wordt ook wel de bijbel van authentiek Grieks koken genoemd en bevat meer dan 650 recepten die je zeker zullen inspireren.

Griekenland wordt vaak gezien als de moeder van de Mediterrane keuken, waar olijfolie, brood, vijgen, wijn, knoflook, kaas en honing al sinds de oudheid een belangrijke rol in spelen. Griekenland kent een divers landschap en het boek laat typische recepten zien van de kust, maar ook uit de gebergtes. Het boek bevat 200 kleurenfoto's en de recepten worden begeleid door informatie over regionale specialiteiten, lokale ingrediënten en de religieuze en historische waardes van de gerechten.

Al met al is het een kookboek dat je zeker zal inspireren en die niet in je boekenkast mag ontbreken als je geïnteresseerd bent in de Griekse keuken. Vooral ook de groentebereidingen lenen zich perfect om zelf mee aan de slag te gaan en op te variëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten