maandag 19 augustus 2013

Vitello tonato > vitello maccarello

De alombekende klassieker vitello tonato leent zich perfect om een eigentijdse, bij jou passende variant te maken!

De Italiaanse klassieker is een koude schotel van dun gesneden kalfsvlees bedekt met een romige, mayonaise-achtige saus die op smaak is gebracht met tonijn. In Italië wordt het zowel als hoofdgerecht en als antipasti geserveerd. 

Het wordt een dag (of langer) vantevoren bereid. Gestart wordt met het stoven van het kalfsvlees (achterbeen). De saus op basis van eidooiers wordt meestal ook vooraf gemaakt en bevat smaakmakers als tonijn, ansjovis, cayennepeper en citroensap. 

Deze basis van kalfsvlees met een mayonaise-achtige saus is een perfecte basis om mee te variëren. Wij bedachten een variant (vitello maccarello) met tataki van kalfsmuis met een mayonaise van gerookte makreel met een kropsla-salade en geplukte croutons. 

Hoe zou jij op deze alombekende klassieker variëren? Ga snel aan de slag en verras je gast! 

2 opmerkingen:

  1. Vitello Tonato 'Andersom'

    Draai het eens om. Tonijn met een mooie kalfsmayonaise. Verassend om beiden op een bord te serveren; de klassieker en de variant 'andersom'

    Jacques

    BeantwoordenVerwijderen