woensdag 14 augustus 2013

Variëren op de compositie van onze gastchef

Iedere maand geven we een compositie die geïnspireerd is op één van de composities van onze gastchef. Daarmee laten we je zien hoe makkelijk je kunt evolueren op elkaars ideeën, zonder direct te kopiëren. 


Gastchef van deze maand, Nik Tonglet, deelde de compositie mousse van eekhoorntjesbrood met gepocheerde perzik en La Trappe chocoladecake.


Geïnspireerd door het recept van gastchef Nik Tonglet gingen wij aan de slag om te variëren op zijn compositie. In zijn compositie is de combinatie van chocolade, paddenstoelen, Trappist bier en perzik de essentie en dat was het startpunt voor onze variant. In plaats van gepocheerde perzik hebben we hier gekozen voor gegrilde perzik waarvan de smaak perfect combineert met chocoladeganache. Verder hebben we in plaats van eekhoorntjesbrood rauwe champignon gebruikt, die naast een bijzondere structuur ook geen goede smaakcombinatie toevoegt. In plaats van de chocolade la trappe cake hebben wij gekozen voor een luchtige spongecake van trapist. De volledige herbewerking vind je hier.

Gebruik de composities die je op Gastronomixs vindt om zelf op te variëren. Iedere maand inspireren we je met minimaal 6 nieuwe composities!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten