zaterdag 31 augustus 2013

MAD food - een bijzondere culinaire community

Ken je MAD al? MAD is een open forum voor chefs, koks en boeren waar gesproken wordt over het verleden, het heden en de toekomst van voedsel.

In 2011 is MAD opgericht en bestaat uit drie elementen. Het eerste is MAD Symposium, een jaarlijks eetfestijn in Kopenhagen waar topchefs, koks en leveranciers samenkomen om te praten over voedselgerelateerde onderwerpen en natuurlijk samen te eten, met als doel: het delen en vergaren van nieuwe en vergeten kennis op het gebied van voedsel. Het tweede element is MAD Monday, een maandelijkse bijeenkomst waar iedereen welkom is. MAD Feed is de culinaire blog van MAD, hier vindt je verhalen over onderwerpen die relevant zijn voor iedereen die eet.

De oprichter van MAD is René Redzepi van restaurant Noma. Afgelopen 25 en 26 augustus vond het MAD symposium plaats, waar interessante sprekers kwamen. Op de website van MAD vind je allerlei filmpjes en artikelen over dit symposium, maar ook over de maandelijkse bijeenkomsten. Wat dacht je van een filmpje van David Chang, met een stuk over msg en umami, of een filmpje van Ferran Adrìa over creativiteit. 

Vooral ook voor chefs is MAD interessant om te volgen. Heb je trek in kennis? Neem dan eens een kijkje op hun blog en website: inspiratie+kennis gegarandeerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten