zaterdag 17 augustus 2013

Hey hobbykok!


Ben jij een fanatieke hobbykok en dol op lekker en gevarieerd eten? Gastronomixs helpt je om op een efficiënte en eenvoudige manier een verrassend diner te bereiden! 

Sinds kort vind je op ons blog iedere maand tips om een perfect etentje te verzorgen en laten we je zien hoe je gemakkelijk op gerechten, die je bijvoorbeeld al járen maakt of in een tijdschrift tegenkomt, kunt variëren. Misschien verwacht je het niet, maar op Gastronomixs vind  je een hoop componenten die ontzettend simpel te bereiden zijn, maar een groots effect hebben! Deze maand laten we je zien hoe je met componenten van Gastronomixs op een simpele manier kunt variëren op: cocktails!

Het is zomer en wat gaat er nou boven een avondje in de achtertuin met een heerlijke cocktail? De alombekende cocktails heb je wel een beetje gezien en echt verrassen doe je je gasten er niet meer mee: daarom laten we vandaag zien wat je nog meer kunt met cocktails en welke niet voor de hand liggende smaken het proberen waard zijn. Ga ook eens door de componenten van de verschillende fruitsoorten, hier vind je allerlei ideeën om je cocktail mee af te maken. Verwen en verras je gasten met een heerlijke, originele cocktail!
Een aantal inspirerende bereidingen om je te inspireren voor nieuwe cocktails:
- spitskoolcocktail (hiervoor heb je een sapcentrifuge nodig! Heb je deze? Probeer dan ook eens andere groentesoorten!)
- mango daiquiri granité, een cocktail in een andere gedaante! Dit kan natuurlijk ook van andere soorten cocktails.
- gekoelde thee van rabarber en granaatappel.
- bloody mary ijskristallen, perfect te combineren met hartige hapjes.
- rabarber mojito gelei, weer een hele andere gedaante! Herkenbare smaak, maar een totaal andere vorm.
- rabarber mojito.
- met karamelthee geïnfuseerde peer (hiervoor heb je een vacuümmachine nodig, heb je die niet? Dek de peer met de vloeistof dan goed af en laat wat langer trekken).
- bloedende aardbei, geef je eigen cocktail een leuke naam!
- aardbeien slush, een heerlijke combinatie van aardbeien, rode wijn en munt.
Let op: niet alle links zijn te bekijken zonder abonnement. Wil je de receptuur zien? Neem dan een abonnement!

Denk ook eens aan serveermogelijkheden. Serveer je de cocktail in een simpel cocktailglas, of in mooi groot rond glas? Serveer er wat lekkere nootjes bij, of een ander bijpassend hapje en je avond is compleet.

Ga snel aan de slag en maak met de componenten van Gastronomixs jouw etentje tot een succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten