donderdag 1 augustus 2013

Gastchef: Nik Tonglet

Iedere maand vind je op Gastronomixs drie composities van een bijzondere chef met een duidelijke eigen stijl, deze maand is dat jong talent: Nik Tonglet.

In 2010 maakte de Tilburgse Nik de bijzondere stap om zijn studie architectuur af te breken, en naar Kaapstad te verhuizen om aan de Silwood School of Cookery te gaan studeren. Na 3,5 jaar in het buitenland gewerkt en geleerd te hebben kan hij terug kijken op een hele bijzondere tijd. Onder de supervisie van chef Luke Dale Roberts werkte Nik bij The Test Kitchen, waarna hij in Zwitserland als zijn sous chef werkte bij The Pot Luck Verbier pop-up. Ook heeft Nik een korte stage gelopen bij The Fat Duck, en werkte hij de afgelopen maanden bij Noma in Kopenhagen. Binnen afzienbare tijd verwacht Nik zijn volgende culinaire uitdaging aan te gaan in ons eigen landje!

Voor Nik is het belangrijk om het kraakverse seizoen op het bord te presenteren. Korte bereidingstijden en directe smaken kenmerken zijn eenvoudige stijl, die (omdat Nik nog zo jong is) nog lang niet uitontwikkeld is. Nik deelt drie inspirerende composities met ons, die perfect in het seizoen passen. De eerste compositie is langoustine sushi met mosselen, zeewier, fijn kruidenschuimen mierikswortel, de tweede compositie is op hooi gerookte kwartel met maïs, peulen en een lichte jus van zwarte bes; geïnspireerd op de moestuin van zijn moeder. De laatste compositie is mousse van eekhoorntjesbrood met gepocheerde perzik en la trappe chocoladecake

Kijk snel op Gastronomixs hoe je deze composities maakt, ga er mee aan de slag en laat ze binnen jouw keuken passen, door bijvoorbeeld te variëren met de componenten die onder elke compositie te vinden zijn! Ook laten we je op Gastronomixs zien hóe je makkelijk kunt variëren op een compositie van Nik!

2 opmerkingen:

  1. Weer mooie inspiratie, wat een mooie loopbaan van Nik. eerst architectuur en dan de koksschool in Afrika. Bijzondere creaties alweer deze maand. Kreeg een glimlach bij de Vitello Maccarello. Ga ik zeker mee aan de slag in de studio! groet Pat

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te horen Pat! Bedankt en succes in de kookstudio! Groet, Inge & Jeroen

      Verwijderen