donderdag 22 augustus 2013

Culinaire reis: Barcelona


Het is volop zomer! Ga je van de zon genieten in een ver oord met witte stranden en een blauwe zee? Of gezellig wafels eten bij onze zuiderburen? Een reis maken staat garant voor inspiratie om weer nieuwe gerechten te creëren. Daarom nemen we je deze zomer via onze blog mee op reis langs een aantal culinaire highlights van verschillende landen. Vandaag maken we een citytrip naar: Barcelona!

Culinaire cultuur

Barcelona is een Spaanse, of beter gezegd Catalaanse stad. Op bijna elke straathoek vind je wel een tapasbar of restaurant waar je de hele dag door kunt eten. Barcelona ligt aan zee, waardoor er veel vis gegeten wordt. Spanjaarden geven veel om eten en het is een familiegelegenheid waar uitvoerig de tijd voor wordt genomen. Ontbijten doet een Spanjaard vrijwel nooit thuis, maar meestal buiten de deur. Het ontbijt bestaat uit koffie (cafe cortado, café con leche, cafe solo) met een broodje (bijvoorbeeld pan con tomate). De lunch is een belangrijke maaltijd in Spanje. Alle restaurants bieden je rond lunchtijd een betaalbaar Menu del Dia die je natuurlijk afsluit met een siesta.

Culinaire highlights
Als je in Barcelona bent is het slim om vantevoren te beslissen waar je gaat eten, laat je adviseren door locals of vrienden die er eerder zijn geweest. Zin in echt goede tapas die vers voor je gemaakt wordt? Breng een bezoekje aan Cañete (Carrer de la Unió, 17) of Tapas24 (Carrer de la Diputació, 269). Bij beiden proef je de beste Catalaanse en Spaanse tapas en wordt je door de koks geadviseerd welke tapas het best zijn. Tapas 24 is van het sterrenrestaurant Comerç24. Carles Abellán, voormalig kok bij Ferran Adrìa is chef-kok van dit restaurants. Heb je zin in zoetigheid? Ga eens langs Espai Sucre, hier eet je een heel menu dat bestaat uit desserts. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om tapas desserts te eten. 

Ook de markten in Barcelona mag je niet missen, de meest bekende markt aan de ramblas is de Boqueria. Ga hier langs om alle mooie verse producten te zien en tapas te eten bij Pinotxto of El Quim: verser kan het bijna niet! Vergeet ook de heerlijke hammen en kazen niet die je hier kunt proeven. Plannen om naar Barcelona te gaan? Het voorjaar is een van de beste seizoenen om te gaan, in de zomer zijn veel Barcelonezen op vakantie en zijn veel winkels en restaurants gesloten. 

In welk land laat jij je inspireren deze zomer? In de volgende en laatste 'culinaire reis' blog nemen we je mee naar Marokko!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten