dinsdag 20 augustus 2013

Culinair leesvoer: Momofuku milkbar


Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaak-combinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Het boek 'Momofuku milkbar' is het boek dat verscheen na het 'Momofuku cookbook' en onthult recepten voor de allerlekkerste koekjes, taarten, gebak, ijs en allerlei andere innovatieve lekkernijen. Momofuku zijn een aantal restaurants in Australië, Amerika en Canada van gerenommeerde chef-kok David Chang.

Na het verschijnen van het Momofuku cookbook, vroeg iedereen zich af waarom de geweldige toetjes en zoete lekkernijen van chef Christina Tosi er niet in stonden? Christina Tosi is verantwoordelijk voor de dessert in 3 van de Momofuku restaurants. Daarop werd besloten het Momofuku milkbar boek uit te geven. Het boek start met hoofdstukken over basisingrediënten, basisuitrusting en tips. Vervolgens is het boek opgedeeld in overzichtelijke hoofdstuk over onder andere fudge, cheesecake, ganache, krokant, niet-krokant en degen. De recepten worden begeleid door mooie foto's en worden duidelijk omschreven.

Als je op zoek bent naar inspiratie voor desserts of zoetigheden, is dit boek zeker de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten