zondag 25 augustus 2013

Culinair leesvoer: Culinaria Europese specialiteiten

Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaak-combinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

De reeks Culinaria boeken zijn een perfecte bron als je op zoek bent naar basisinformatie over bepaalde keukens. Er bestaan verschillende delen, waarvan Culinaria Europese Specialiteiten er één van is. Deze bestaat ook weer uit twee delen. De boeken laten je een kijkje nemen in de Europese keukens, per land ontdek je wat de meest gebruikte ingrediënten  en bereidingswijzen zijn.

Het boek komt uit 1995 en is wellicht iets gedateerd wat betreft fotografie, maar het biedt een zeer goede basis voor je culinaire wereldkennis. Elk hoofdstuk wordt vooraf gegaan door een inleiding waarna hoofdstukken volgen over typische ingrediënten. Naast onmisbare achtergrondinformatie vind je er ook vele basisrecepten. Gebruik deze recepten als startpunt voor een compositie of ga aan de slag met bepaalde werkwijzen: zo geef je een gerecht op een herkenbare manier een wereldse draai.

Naast Europese specialiteiten, omvat de Culinaria reeks ook nog: España, U.S.A, China, Griekenland, Italië, Duitsland, Cariben, Zuid-Oost Azië en Rusland.

Als je op zoek bent naar recepten en informatie over de Europese keuken is dit boek onmisbaar in jouw kast. Laat je meenemen en inspireren door de diverse keukens die Europa rijk is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten