vrijdag 9 augustus 2013

50 beste nieuwe restaurants van Amerika!

Top-zoveel-lijstjes van restaurants zijn er ontelbaar veel, maar deze lijst is anders: het laat namelijk de 50 beste nieuwe restaurants van Amerika zien!

Andrew Knowlton is verantwoordelijk voor de restaurants in het Amerikaanse Bon Appétit magazine en stelde een lijst samen van de top 50 nieuwe veelbelovende restaurants in Amerika. 14 augustus wordt de top 10 trendsetters bekend gemaakt. Binnenkort niet naar Amerika? Klik eens door de lijst op de site van Bon Appétit magazine, per restaurant wordt beschreven wat het restaurant inhoudt en voorbeelden van wat er op het menu staat: erg inspirerend!. Een paar van onze favorieten zijn:

Borough
Borough is een bijzondere vreemde eend in de bijt in Minneapolis. Het is anders dan de dertien in een dozijn restaurants die je er over het algemeen vindt. Dit komt niet alleen door het eten, maar ook door de aankleding, bestek, servies en sfeer. Je vindt er een zeer gevarieerd menu met gerechten van pasta tot tofu en oesters: allemaal perfect bereid. Ook de bijbehorende cocktailbar is zeer de moeite waard, hier combineer je een heerlijke cocktail met een klein menu.

Op het menu: Bloemkool met ingelegde chilipepers en tempura-stijl oesters, gegrilde octopus met kokos en yampuree, soja, daikon en koriander


Forequarter
Bij Forequarter (in Madison) draait het niet om de kookkunt van de chef-kok, er wordt gekookt als collectief (er is zelfs geen chef-kok). Er wordt gekookt met lokale producten en inspiratie doen ze altijd binnen loopafstand op, bijvoorbeeld door te verhalen te delen. Alle werknemers hebben hun eigen achtergrond: de één heeft in een sterrenzaak gewerkt, de ander heeft de hele wereld rondgereisd. Alle gerechten en zelfs de cocktail veranderen met het seizoen. 

Op het menu: Verschillende soorten vleeswaren en paté's, afhankelijk van het seizoen, bijvoorbeeld soorten salami, peperon en soppressata, maar ook vis en groentegerechten.

Neem een kijkje in de lijst en laat je inspireren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten