zondag 21 juli 2013

Variëren op de compositie van onze gastchef

Iedere maand geven we een compositie die geïnspireerd is op één van de composities van onze gastchef. Daarmee laten we je zien hoe makkelijk je kunt evolueren op elkaars ideeën, zonder direct te kopiëren. 


Gastchef van deze maand, Onno Kokmeijer, deelde de compositie geelvin tonijn met structuren van maïs, krokant gebakken softshell krab en chorizo.



We namen de bijzondere smaakcombinatie van soft shell krab, maïs en tonijn als startpunt voor een herbewerking. We variëren met de componenten en voegden als extra avocado toe. De Japanse bereiding van tonijn en de tsuyu geven het gerecht een Aziatische touch. De avocado, maïs en Aclla cress doen denken aan Peru, een land waar overigens ook veel van de Japanse keuken verweven is in de eetcultuur. De volledige herbewerking vind je hier.

Gebruik de composities die je op Gastronomixs vind om zelf op te variëren. Iedere maand inspireren we je met minimaal 6 nieuwe composities!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten