donderdag 11 juli 2013

Kersen

Kersen zijn op dit moment volop verkrijgbaar en kunnen op vele manieren gebruikt worden in de keuken!

Het seizoen is wat later begonnen dit jaar, maar op het moment kun je genieten van de meest smaakvolle kersen. Kersen zijn zowel te gebruiken in zoete, als in hartige gerechten. Een bekende zoet dessert met kersen is 'ijs met warme kersen': een échte publieksfavoriet. Toch is deze bereiding niet heel verrassend meer, daarom vind je op Gastronomixs een opgefriste variant waarmee je iedereen zult verrassen deze zomer! (zie foto)

Naast desserts kun je kersen ook uitstekend gebruiken in hoofdgerechten, met name in combinatie met vlees. Op Gastronomixs vind je bijvoorbeeld de compositie geroosterd speenvarkenrib met twee bereidingen van kersen. Normaal gesproken denken we vanuit het hoofdingrediënt, meestal vlees of vis. Maar bij deze compositie is het andersom. Bij deze compositie waren de kersen het startpunt en zijn we gaan kijken naar mogelijkheden buiten de zoete wereld. De frisse smaak van de kersen combineert perfect met de smaak van geroosterd en gepekeld varkensvlees.

Ook met eend combineren kersen goed en ook met Pedro Ximenez en rode bietjes. In deze compositie is een saus gemaakt van de kersen met kalfsfond, biet, Pedro Ximenez en balsamico. Bij de componenten van kers vind je ook nog een saus met spekboter!

Ga snel zelf aan de slag met dit heerlijke ingrediënt en laat op Gastronomixs inspireren met mogelijkheden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten