dinsdag 9 juli 2013

Het terras op!

We kennen allemaal de vaste terrastoppers, maar hoe kun je op deze bekende gerechten variëren? Wij geven je een paar variaties die gegarandeerd succesvol zijn!Variaties op saté
Een terrastopper kan een variatie zijn op een bestaand gerecht, bijvoorbeeld op het nummer 1 terrasgerecht van Nederland: saté. Om dit gerecht net wat exclusiever te maken gebruik je bijvoorbeeld kwartel. En wat dacht je van een tafelbereiding op een hotstone? De hotstone is een knipoog naar de steengrill en geeft veel beleving aan tafel. Zorg wel dat de kwartel bijna gaar en warm naar tafel gaat want de gast moet geen 10 minuten hoeven wachten.

Een wat minder exclusieve maar zeker verrassende variant is Maleisische saté. Door het gebruik van het zeer smakelijke maar goedkope kippedijenvlees kun je er ook nog wat op verdienen. En vind je het teveel werk om de saté zelf te marineren? Geef het recept aan je slager/poelier en laat hem het voor je doen.

Inspiratie uit andere landen: pita's met köfte
Een combinatie van twee publieksfavorieten, gehakt en pitabroodjes. Je waant je direct in Turkije bij de geuren en smaken van dit gerecht. Het gehakt is op smaak gebracht met köftespecerijen, verse koriander en munt. Een uitzonderlijk lekkere combinatie en een absolute topper voor op het terras.

Variaties op carpaccio
Een koud gerecht op hete dagen is zeer geliefd onder terrasbezoekers, bijvoorbeeld carpaccio. Op Gastronomixs vind je ook hierop varianten, waarmee we je laten zien hoe je je gasten kunt verrassen. Bijvoorbeeld finish it yourself carpaccio, een gegarandeerd succes wat inspeelt op de huidige trend van 'sharing'.

Carpaccio zonder vlees? Waarom niet! Verras je gasten eens met een carpaccio caprese van coeur de boeuf, buffelmozarella, basil cress en Hollandse garnalen. Het is een heel bijzonder gerecht dat makkelijk in te zetten is voor op het terras.

Waarmee verras jij jouw gasten deze zomer? Laat je inspireren en varieer eindeloos met de honderden componenten die Gastronomixs te bieden heeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten