donderdag 4 juli 2013

Gastchef: Onno Kokmeijer

Iedere maand vind je op Gastronomixs drie composities van een bijzondere chef met een duidelijke eigen stijl, geselecteerd door onze creatief ambassadeur Pascal Jalhay!

Over Onno Kokmeijer
Gastchef van deze maand is Onno Kokmeijer, chef-kok van restaurant Ciel Bleu** in Amsterdam. Met zijn ambitieuze keukenteam staat Onno Kokmeijer al enige jaren aan de top van culinair Nederland. Bij Ciel Bleu wordt er klassiek Frans gekookt, maar wel zo creatief en vernieuwend mogelijk.

Door een gedurfde en creatieve aanpak ontstaan unieke smaakcombinaties die de gasten bij Ciel Bleu keer op keer blijven verrassen. Zoals bij elke verfijnde keuken, staan bij Ciel Bleu de ingrediënten centraal. Het gebruik van hoogwaardige regionale seizoensproducten vormt de basis van elke creatie.

Bij Gastronomixs draait het allemaal om innovatie voor jong & oud, op het gebied van culinaire inspiratie

Onno deelt drie inspirerende composities met ons, die perfect in het seizoen passen. De eerste compositie is geelvin tonijn met structuren van maïs, krokant gebakken softshell krab en chorizo. De tweede compositie die Onno met ons deelt is noedels van koningsboleet met geroosterde Sint Jakobsmossel en pata negra. De laatste compositie is kreeft met een luchtige saus van beurt vert, zalf van aardappel en kaviaar

Kijk snel op Gastronomixs hoe je deze composities maakt, ga er mee aan de slag en laat ze binnen jouw keuken passen, door bijvoorbeeld te variëren met de componenten die onder elke compositie te vinden zijn! Ook laten we je op Gastronomixs zien hóe je makkelijk kunt variëren op een compositie van Onno!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten