woensdag 17 juli 2013

Culinaire reis: Parijs


De zomer staat voor de deur! Ga je van de zon genieten in een ver oord met witte stranden en een blauwe zee? Of gezellig wafels eten bij onze zuiderburen? Een reis maken staat garant voor inspiratie om weer nieuwe gerechten te creëren. Daarom nemen we je deze zomer via onze blog mee op reis langs een aantal culinaire highlights van verschillende landen. Vandaag een culinaire stedentrip tussendoor: Parijs!

Culinaire highlights
In Parijs vind je ze allemaal, de Franse klassiekers. Op iedere hoek zit wel een restaurant, maar helaas zijn het wel vaak slappe aftreksels van de klassieke variant. Een aanrader voor Franse klassiekers is brasserie Terminus, welke pal tegenover Gare du Nord ligt, dus ga je met de thalys naar Parijs? Zorg dan dat je rond etenstijd aankomt, dan kun je meteen aan tafel! Hier eet je klassieke fruits de mer, bouillabaise, steak tartare én niet te vergeten toetjes als crème brûlee, soesjes en crêpes suzettes.

Ben je in montmartre? Ga dan even langs bij bistro Coquelicot, hier zit het meestal afgeladen vol met een mengeling van Parijzenaren en toeristen. Je proeft hier de beste patisserie en broodjes uit eigen boulangerie, en dat voor een prikkie!

Frankrijk en vooral Parijs staat natuurlijk bekend voor de allerbeste patisserie. Wie aan Parijs denkt, denkt aan macarons en daarom kun je de gigantische winkel van Laduree aan de Champs-Elysees niet missen! Andere topzaken zijn Fauchon en Pierre Hermé. Ook hier vindt je macarons, maar ook calissons, éclaires en taartjes. 

Wil je iets anders dan de Franse keuken? Struin dan langs de oneindige restaurantjes in de wijk St. Germain des Pres en dan vooral rond Rue Notre Dame de Lorette. Een aanrader is dim sum restaurant Yoom, waar, naar men zegt, de beste dim sum van Parijs wordt geserveerd in een hippe omgeving. 

Culinaire cultuur
Fransen houden van lekker eten en maken er een uitgebreide aangelegenheid van. Vaak wordt er wat later gegeten dan in Nederland. Belangrijke ingrediënten in de keuken zijn kaas en wijn. Een goede baguette met kaas en een glas wijn is een perfecte lunch, wat ook laat zien dat de Fransen van eenvoud houden. Er wordt graag gevarieerd op klassiekers en Fransen zijn echt trots op hun culinaire cultuur, waar Auguste Escoffier een belangrijke rol in heeft. Laat je in Parijs inspireren door alle prachtige creaties en klassiekers, en gebruik de inspiratie in je eigen keuken!

Welk land ga jij bezoeken deze zomer? In de volgende 'culinaire reis' blog nemen we je mee naar Australië!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten