maandag 15 juli 2013

Culinair leesvoer: Patisserie!

Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Patisserie! van Christophe Felder is een perfect handboek voor iedereen die van patisserie houdt. Het is een compleet boek, met meer dan 200 recepten en 3200 foto's. Het boek bevat stap-voor-stap illustraties en is niet alleen geschikt voor professionele patissiers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in patisserie.

De schrijver van het boek, Christophe Felder is een bekende Franse chef-patissier. Hij schreef van 2005-2009 'Lecons de patisserie': 9 delen over onder andere deegsoorten, taarten, cremes, decoratie, klassieke taarten, bonbons, macarons en brood. In dit boek worden al deze uitgaven in hoofdstukken verdeeld, waardoor een boek ontstaan is dat de basis van de patisserie overzichtelijk op een rijtje zet.
Patisserie!
Het boek sluit af met verschillende registers, waaronder een register op moeilijkheidsgraad. Een nadeel van het boek is dat je de basis van de patisserie onder de knie wilt hebben, wil je hier goed aan de slag mee gaan. Voor iemand die niks van patisserie weet geeft het boek te weinig basisinformatie. Ben je een fanatieke thuiskok, dan is het boek 'De banketbakker' van Cees Holtkamp een beter boek.

Al met al is het knalroze boek van 2,5 kilo een mooi naslagwerk met een flinke verzameling recepten waar je zelf op kunt variëren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten