zondag 7 juli 2013

Componenten van de BBQ

BBQ staat voor zomer! Met de BBQ zorg je voor een heerlijke geur en smaak, krijg je een andere structuur of geef je een product een mooie kleur! Ook op Gastronomixs vind je verschillende componenten van de BBQ.

Naast vlees en vis lenen sommige groentesoorten zich ook heel goed om te barbecuen, waar je je gast zeker mee zult verrassen. Een voorbeeld is knolselderijcrème van de BBQ, de geuren en smaken die vrijkomen bij het gaten van de knolselderij op de barbecue doen denken aan salmiak! Of bereid prei op de BBQ (zie foto), de smaak wordt rokerig en zoet en de structuur boterzacht. 

Smaakmakers toevoegen
Door smaakmakers toe te voegen geef je je product nog extra smaakeigenschappen. Op Gastronomixs vind je het componenten zeebaars in zijn geheel op venkeltakken van de BBQ. Venkel is een aromatische groente die geweldig combineert met zeebaars. Dit component kan perfect op de BBQ bereid worden en geeft een hele subtiele smaak! Breng de vis pas achteraf op smaak, omdat anders de peper en het zout verbranden. 

Houtskoololie
Wil je de smaak van barbecue toevoegen aan je gerecht, zonder een barbecue te gebruiken? Maak dan eens houtskoololie. Deze maak je door kooltjes te laten gloeien tot ze wit zijn, waarna je ze aftikt en onder in een pan legt. Giet hier in één keer een flinke hoeveelheid arachide-olie op, zodat de kooltjes niet kunnen gaan roken (daarmee verbrand je de olie). Voeg het zout toe en laat een halve dag intrekken. Op Gastronomixs vind je diverse componenten waarin houtskoololie is verwerkt.

Op Gastronomixs vind je nog veel meer componenten van de barbecue, laat je inspireren en ga gauw zelf aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten