donderdag 13 juni 2013

Gastchef: Menno Post

Iedere maand vind je op Gastronomixs drie composities van een bijzondere chef met een duidelijke eigen stijl, geselecteerd door onze creatief ambassadeur Pascal Jalhay!

Over Meno Post
Gastchef van deze maand is Menno Post, voormalig rechterhand van Ron Blaauw en tegenwoordig chef-kok van restaurant De Bokkedoorns** in Overveen. Menno is een geboren Hagenees, groeide op in Friesland en woont nu al jaren in Haarlem. Hij omschrijft zijn kookstijl als volgt: "Klassiek en vernieuwend. De basis is klassiek. De uitvoering op het bord modern, zonder fratsen, eerlijk en puur. Wat je ziet is wat je krijgt/proeft. Ik heb een grote voorliefde voor schaal- en schelpdieren én voor biologische groenten. De focus ligt op eigen gerechten en impulsen."

Menno deelt drie inspirerende composities met ons. De eerste compositie is een eigentijdse variant op de bekende salade caprese: salade kreeft à la caprese, waar de voorliefde voor schaaldieren van Menno goed naar voren komt! De tweede seizoensverantwoorde compositie is coquille met spinazie à la crème en radijssoorten. Het dessert dat hij met ons deelt is een dropdessert met venkel en laurier: een bijzonder smaakvolle combinatie waar je mee kunt variëren en je gasten zeker mee verrast.Kijk snel op Gastronomixs hoe je deze composities maakt, ga er mee aan de slag en laat ze binnen jouw keuken passen, door bijvoorbeeld te variëren met de componenten die onder elke compositie te vinden zijn! Ook laten we je op Gastronomixs zien hóe je makkelijk kunt variëren op de salade caprese van Menno!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten