vrijdag 7 juni 2013

Culinair leesvoer: The Peruvian Cuisine


Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

De Peruaanse keuken is ontzettend veelzijdig, relatief onbekend en een grote bron van inspiratie! Gastronomie in Peru, zijn er restaurants in Macchu Picchu dan?! De Peruaanse keuken is lange tijd ondergewaardeerd geweest. In het boek The Art of Peruvian Cuisine laat chefkok Tony Custer een van de meest gevarieerde en smaakvolle keukens zien.

Het boek is opgedeeld in verschillende menugangen en bevat meer dan 100 verschillende recepten van 20 Peruaanse topchefs. Allereerst vind je een paar hoofdstukken over de geschiedenis van de Peruaanse keuken en daarna een overzicht van typische ingrediënten met een korte beschrijving. Ook om je warenkennis uit te breiden is dit boek zeer geschikt. De Peruaanse recepten kun je gebruiken als inspiratie voor je eigen gerechten. Alle recepten worden uitgebreid met grote, ietwat verjaarde maar wel duidelijke foto's. Van dit boek is ook een tweede deel verkrijgbaar.

Ook op Gastronomixs vind je een paar componenten die geïnspireerd zijn op deze steeds populairdere keuken. Bijvoorbeeld tacu tacu (zie foto), bouillon met citrus en Aclla, gevouwen pannenkoekpakketjes en zeebaarsceviche

Geen opmerkingen:

Een reactie posten