woensdag 12 juni 2013

Bolenius en Versvishandel Jan van As in strijd om de DAM Prijs

Versvishandel Jan van As, partner van Gastronomixs en restaurant Bolenius van oud gastchef Luc Kusters behoren tot de laatste 7 finalisten van de DAM Prijs: dé prijs voor Duurzame Amsterdammers in het MKB.

Stem op Versvishandel Jan van As, winnaar stadsdeel WestIeder jaar wordt de DAM Prijs uitgeloofd aan Duurzame bedrijven in Amsterdam. De zeven stadsdeelwinnaars zijn al bekend, zij winnen allemaal een bedrag van €4.000,-. Onder deze winnaars behoren ook Luc en Xavier met hun restaurant Bolenius en Versvishandel Jan van As. Met 5 anderen strijden zij om de Nationale Dam Prijs. Wij zijn ontzettend trots op beide finalisten en feliciteren hen met een plaatsje in de finale! 

Stem op Bolenius Restaurant, winnaar stadsdeel ZuidDit zei de jury over van As: ''Versvishandel Jan van As is als vrij groot familie- en vishandelbedrijf actief in een zeer traditionele sector, waar het door zijn duurzame activiteiten tegelijk zowel de vissers en branchegenoten, als de consumenten weet te bereiken en beïnvloeden.'' 

Over Bolenius schreven ze: ''Het restaurant dingt mee naar een Michelinster en heeft als eerste Nederlandse restaurant een gouden Green Key-certificaat behaald. Daarmee heeft het een voorbeeldfunctie binnen de sector en het eigen netwerk, die in de dagelijkse praktijk daadwerkelijk gebruikt wordt om zowel andere restaurants als de Nederlandse eetgewoontes te verduurzamen.'' Lees op de site van de DAM Prijs meer over deze twee topfinalisten!

De Dam Prijs
DAM Prijs is een prijsvraag voor Amsterdamse MKB-ondernemers met oog voor duurzaamheid. DAM staat voor Duurzame Amsterdammers in het MKB. Duurzaam ondernemen betekent in deze verkiezing ondernemen met hart voor mens, milieu en economie. Ruim 100 Amsterdamse ondernemers nemen deel aan de DAM Prijs 2013. De stadsdelen hebben met adviesbureau Royal Haskoning/DHV alle inzendingen beoordeeld. De stadsdeeljury's hebben de bezoeken de genomineerde bedrijven en bepalen daarna de winnaar. Op het Dam Prijs gala op 24 juni wordt bekend gemaakt wie er heeft gewonnen, tot die tijd kunnen inwoners van Amsterdam stemmen op hun favoriet door te stemmen via de website, of via sms.

Gastronomixs wenst Bolenius en Versvishandel Jan van As veel succes: dat de beste mag winnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten