zaterdag 4 mei 2013

Sukiyaki

Met sojasaus kun je alle kanten op, het is daarnaast de basis van een flink aantal smaakvolle sauzen, zoals sukiyaki saus!

Sukiyaki (ook wel bekend als beef sukiyaki) is een Japans eenpansgerecht waarbij rundvlees eerst wordt gegrild (Yaki betekent in het Japans grill) of gekookt in rundervet en vervolgens gedipt wordt in een hele warme saus van onder andere sake, soja, mirin, suiker en diverse groenten. Als laatste wordt het gedipt in rauw ei. Tijdens het eten wordt de saus door het dippen en reduceren alleen maar rijker van smaak! 

Sukiyaki wordt in Japan met name in de winter gegeten en traditioneel geserveerd in een nabemono, een Japanse hot pot, meestal wordt het aan tafel bereid. Het wordt vaak gecombineerd met tofu en noedels. Het heeft veel weg van shabu shabu, maar sukiyaki is zoeter en minder hartig.

Op Gastronomixs vind je sinds vorige week het componentenschema van sojasaus. Naast deze saus vind je er onder andere ook andere sauzen als ponzusaus, teriyakisaus, tsuyu en unagisaus. Ga snel aan de slag met deze smaakmaker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten