vrijdag 24 mei 2013

Meloen

Echt warm is het helaas nog steeds niet, maar met meloen creëer je toch een beetje het zomergevoel. Meloen kun je zowel in hartige als zoete en koude als warme gerechten gebruiken: veelzijdig dus!

Op Gastronomixs vind je 14 componenten van meloen. Door te ruiken aan een meloen krijg je een idee van de smaak en de rijpheid van de meloen. Meloenen bewaar je niet in de koelkast, tenzij ze al gesneden zijn. Een rijpe meloen kun je aan de onderkant licht indrukken. Meloenen zijn er in allerlei soorten en maten, de meest bekende zijn de galiameloen, de cavaillonmeloen en de watermeloen.

Soorten meloen
De galiameloen hoort tot de netmeloenen, die te herkennen zijn door het kurkachtige witte netwerk op de schil. De cavaillonmeloen hoort bij de groep canteloupemeloenen. Deze meloenen zijn zoet en hebben duidelijke strepen op de schil. Watermeloenen zijn enorme dorstlessers door de grote hoeveelheid water die aanwezig is. Watermeloenen vind je niet alleen in rode kleur, maar ook in geel, wit, roze en oranje. Meloenen komen uit warme gebieden van over de hele wereld. De hoeveelheid zonneschijn en bodemsamenstelling in een land hebben een grote invloed op de smaak. 
Kijk snel bij de componenten van meloen, laat je inspireren en varieer ook eens met andere soorten meloen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten