zondag 26 mei 2013

Culinair leesvoer: TurquoiseEen terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Turquoise staat voor meer dan 350 pagina's Turkije! Het is een combinatie van een reis- en een kookboek. Greg en Lucy Malouf, bekend van het succesvolle boek Saha, zijn op ontdekkingstocht gegaan door Turkije. Greg is oorspronkelijk Libanees maar woont nu met Lucy in Australië. In het boek schrijven ze over wat ze tegenkomen: landschap, mensen, cultuur en natuurlijk: de keuken.

Het boek staat vol recepten en is ingedeeld per regio. Na het reisverslag van een regio volgen recepten en daarbij extra informatie over ingrediënten.

De Turkse keuken is een bijzondere keuken en een grote bron van inspiratie. In het boek vind je recepten voor soepen, sauzen, groente, vlees, vis, wild, mezze, deegwaren, desserts en natuurlijk zoetigheid. Het leert je over onbekende smaakcombinaties en ingrediënten uit de Turkse keuken. De recepten kun je gebruiken om smaakcombinaties uit te halen, of nieuwe componenten te ontdekken. Ook kun je variaties maken op de klassieke gerechten als köfte en Turkse pizza.

Op de Nederlandse markt zijn weinig écht goede Turkse kookboeken te vinden, Turquoise is een van de weinige en mag zeker niet in jouw kast ontbreken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten