zondag 12 mei 2013

Culinair leesvoer: Recepten van Alain Passard


Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

De groentekoning Alain Passard richt zich volledig op koken met verse groenten, het liefst afkomstig uit zijn eigen moestuin. De driesterrenchef Alain bewijst met dit boek dat koken met groenten in de hoofdrol verrassend, eenvoudig, mooi en heerlijk is! Je vindt in het boek de meest uiteenlopende gerechten die Alain Passard de afgelopen jaren ontwikkeld heeft.

Groente is te lang ondergeschikt geweest in de keuken. Alain zet zich helemaal in voor de functie en de mogelijkheden van groente. Alle recepten zien er op hun beurt mooi uit, maar zijn ook allemaal simpel te bereiden. De beschrijvingen zijn helder en voor iedere (thuis)kok goed haalbaar. Bij sommige gerechten vind je tips, bijvoorbeeld voor een wijnsuggestie, bereiding of aanschaf. In het boek vind je geen foto's, maar papiercollages...van de chef zelf! Naast een ontzettend goede kok, is hij ook nog eens kunstzinnig aangelegd! In de collages laat hij de emotie zien die hij voelt bij een gerecht. Een inspirerend boek, waarbij groente in de spotlights staan, en daar kunnen wij ons volledig in vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten