vrijdag 12 april 2013

Het terasseizoen

De lente staat op de stoep, er staat een prachtig weekend voor de deur! Het komt er dan eindelijk weer aan: het terrasseizoen. Heb jij bepaalde terrastoppers, waar je gasten gek op zijn? 

De composities van april zijn allemaal geïnspireerd op het voorjaar. De compositie met zuiglam uit het Geuldal bevat heerlijke voorjaarsgroenten en ook vind je er een salade niçoise, een populaire klassieker, zeker ook voor op het terras! 

Weet jij al welke gerechten je het komend seizoen op het terras serveert? Ga je aan de slag met een bestaande klassieker? Of creëer je iets nieuws? Kijk eens in het archief van Gastronomixs (voor betalende leden), daar vind je ontzettend veel inspiratie. Kijk bijvoorbeeld eens in de terrasmaanden van vorig jaar! In de maand april staat er een compositie met op eucalyptus gegaard lam met voorjaarsgroenten, het voorjaar knalt van het bord, zowel qua kleuren als smaken. Ook vind je er salade van groene asperges met crostini's en een sandwich met zalm en rode biet.

Ga snel zelf kijken welke composities er in het archief staan, kijk vooral bij de maanden april - juli! Ontdek welke compositie binnen jouw keuken past en ga er mee aan de slag door te wisselen met componenten. Laat die zon maar komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten