dinsdag 9 april 2013

Gyoza

Gyoza’s zijn Japans maar vinden hun oorsprong in de Chinese keuken. Deze maand vind je een compositie met gyoza's op Gastronomixs! Ken jij ze?

Gyoza's zijn gevulde deegflapjes die aan één zijde gebakken en aan de andere zijde gestoofd worden met sake. Ze zijn gevuld met fijngehakte groenten of vlees. Ze worden vaak verward met wonton, maar bij gyoza's is het deeg dikker en de vorm is ronder en lijkt meer op ravioli.  De gyoza's worden traditioneel geserveerd met een dipsaus van soja, azijn en peper. Wontons worden geserveerd in bouillon. 

Het maken van het deeg is een vrij ingewikkelde klus, daarom is het net zo handig om bij de toko gyozavellen aan te schaffen. In China worden gyoza's gegeten tijdens het Chinees Nieuwjaar, maar in de Noordelijke provincies worden ze jaarrond gegeten als ontbijt, lunch of diner. Het grootste verschil tussen Japanse en Chinese gyoza's is dat Japanse gyoza's meer naar knoflook smaken, dunner zijn en minder zout zijn. Ga er snel zelf mee aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen