woensdag 3 april 2013

Gastchef: Bart Ausems

Iedere maand vind je op Gastronomixs drie composities van een bijzondere chef met een duidelijke eigen stijl, geselecteerd door onze creatief ambassadeur Pascal Jalhay!

Over Bart Ausems
Gastchef van deze maand is Bart Ausems van restaurant Tout à Fait* in Maastricht, dat al sinds 2002 met 1 Michelin ster is bekroond. Het restaurant bestaat uit drie sfeervolle niveau’s, waarvan één met zicht op de open keuken. Koken met liefde en passie, daar staat Bart voor. Klassiek van toon met seizoensproducten en streekproducten, je ziet direct dat er zo gekookt wordt als je bij Bart de keuken binnen stapt. Met als eyecatcher een echte rotissoire!

We vroegen Bart om een voor-, hoofd-, en nagerecht met ons te delen, wat resulteerde in drie inspirerende composities. De eerste compositie is Livar buikspek met mergelpaddenstoelen, langoustines en trappistenbier. Het hoofdgerecht is Zuiglam uit het Geuldal met voorjaarsgroentjes en zijn eigen jus, bereid aan het spit! Als dessert kiest Bart ervoor om de compositie Taartje van kwark en frambozen met een sorbet van bergamot met ons te delen, een echt seizoensdessert, met daarin hele frisse en romige smaken. Klassiek, maar met een moderne twist.


Kijk snel op Gastronomixs hoe je deze composities maakt, ga er mee aan de slag en laat ze binnen jouw keuken passen, door bijvoorbeeld te variëren met de componenten die onder elke compositie te vinden zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten