zondag 28 april 2013

Culinair leesvoer: Soepen


Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Erik van Loo schreef eerder het boek 'Sauzen', sinds september 2012 is er ook het boek 'Soepen'. In het boek vind je alles wat essentieel is voor een goede bouillon en daarna een goede soep. Het boek staat vol met familierecepten uit het Limburgse land en daarnaast met signatuurgerechten van restaurant Parkheuvel**.

Alle soepen zijn chique en stijlvol, met de focus op smaaksensatie en zintuiglijke beleving. Het boek geeft je inspiratie en zorgt ervoor dat als je het boek hebt weggelegd, je meteen zelf aan de slag wilt om een heerlijke soep te maken. Erik van Loo toont je allerlei variaties op 'soep' en afleidingen hiervan, zoals sauzen, ragouts en gelei. Het boek bevat heldere recepten en mogelijk ingewikkelde termen worden duidelijk uitgelegd. Met soep kun je eindeloos variëren en dat laat Erik met zijn boek zeker zien! Op Gastronomixs vind je zijn recept voor aspergesoep!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten