woensdag 17 april 2013

Culinair leesvoer: Ottolenghi - het kookboek


Een terugkerend item op de blog van Gastronomixs, over dé culinaire boeken die jij gelezen móet hebben!

Culinaire (kook)boeken zijn voor veel chefs een bron van inspiratie, zowel de klassieke culinaire literaire boeken als de meest moderne varianten. De recepten die te vinden zijn in kookboeken kun je maken om een technieken onder de knie te krijgen, smaakcombinaties uit te proberen of een nieuwe bereiding van een ingrediënt te ontdekken. Maar het is bovenal leuk om te variëren op bestaande recepturen.

Ottolenghi - het kookboek, is het eerste kookboek van Yotam Ottolenghi en is in 2012 in Nederlandse versie uitgekomen, hiervoor verschenen al Plenty en Jeruzalem. Het boek bevat allerlei vernieuwende, maar toch eenvoudige gerechten die zeker voor inspiratie zorgen. De recepten die Ottolenghi in zijn jeugd in Jeruzalem en de afgelopen jaren in zijn restaurant in Londen heeft verzameld zijn verzameld in dit boek. Recepten zijn beïnvloed door tal van Perzische tot Californische culinaire tradities.

Het boek bevat naast complete hoofdgerechten ook salades en natuurlijk recepten voor zijn beroemde brood en gebak. In het boek vind je 140 recepten met kleurrijke foto's die lichtelijk gedateerd zijn, maar daarom niet minder inspirerend. Zijn voorkeur ligt, net als die van ons bij alledaagse ingrediënten als groenten en fruit, dat zie je duidelijk terug in het boek. Hij heeft echter geen afkeer van vlees en vis, ook daar vind je er mooie bereidingen van. Een leuk boek om in je kast te hebben!

Yotam Ottolenghi houdt trouwens ook een leuk blog bij, met allerlei achtergrondinformatie over ingrediënten, restaurants en zichzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten