zaterdag 13 april 2013

Composities van de gastchef als inspiratie

Elke maand laten we 1 compositie zien waarin we aantonen dat je een compositie van de gastchef prima kunt doorvertalen naar een eenvoudigere variant.

Gastchef van deze maand, Bart Ausems, deelt de compositie Livar buikspek met mergelpaddenstoelen, langoustines en trapistenbier met ons. Een gastchef laat zijn stijl zien en deelt composities waar jij op kunt gaan variëren om een gerecht te creëren dat in jouw keuken past.

Op Gastronomixs vind je onder de composities van de gastchef altijd één compositie die laat zien op welke manier je een compositie van de gastchef kunt aanpassen naar een eenvoudigere variant met maar enkele handelingen. In dit geval is dat de compositie Gyoza van buikspek en langoustine met een schuimige essence van champignons. Deze is geïnspireerd op het voorgerecht van Bart Ausems. We vulden de deegvelletjes met buikspek en gemarineerde langoustine en werken het geheel af met een schuimige essence van champignons en wat limoenrasp. Met dezelfde ingrediënten als dat Bart gebruikt, laten we zien dat je dat prima als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen creatie.

Zo zie je maar: je kunt eindeloos variëren op elkaars ideeën zonder 1-op-1 te kopiëren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten