donderdag 7 maart 2013

Paul Bocuse opent restaurant in New York

De alom bekende 87-jarige drie-sterrenchef Paul Bocuse wil zijn culinaire kennis naar Amerika brengen. Korte tijd geleden opende hij in New York een restaurant, simpel genoemd: 'the Bocuse restaurant'.

French chef Paul Bocuse opens NY restaurant
Paul Bocuse is misschien wel de belangrijkste vertegenwoordiger van de culinaire stroming: 'nouvelle cuisine'.  Hij ontwikkelde de kookstijl van Auguste Escoffier verder. Je hebt vast een boek van Bocuse of Escoffier in je kast staan. Ze laten de klassieke Franse keuken zien, waar je zelf weer op kunt variëren. 

Voor de opening van het restaurant gaf Bocuse een lezing voor jonge talentvolle chefs. Hij vertelde de studenten: "Cook the way you like, with local, quality products. This is very important." Kook zoals jíj wilt, ga aan de slag met bestaande gerechten (bijvoorbeeld van de Franse klassieke keuken), en maak er met mooie ingrediënten een verrassend gerecht van!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen