woensdag 6 maart 2013

Gastchef: Luc Kusters

Iedere maand vind je op Gastronomixs drie composities van een bijzondere chef met een duidelijke eigen stijl, geselecteerd door onze creatief ambassadeur Pascal Jalhay!

Over Luc Kusters
Gastchef van deze maand is Luc Kusters, chef van restaurant Bolenius in Amsterdam. Kusters leerde het vak bij Le Cirque, onder leiding van Robert Kranenborg. Drie jaar sleutelde hij aan het concept van Bolenius en eind 2010 opende hij samen met zakenpartner Xavier Giesen aan de Zuid-as in Amsterdam. Vorig jaar al kreeg hij van GaultMillau de waardering: Belofte van het Jaar 2012. 

De Bolenius keuken is vernieuwend, met respect voor traditie en de natuur. "Wij koken Nieuw Amsterdams, met als doel een culinaire beleving. De groentes zijn verkregen uit eigen moestuin op de Zuid-as." aldus Luc. Bij Bolenius koken ze lokaal, met een beetje chauvinisme en niet vreemd van anderen culturen. Bij Bolenius vind je een écht eigen stijl: geen kermis aan smaken op het bord, met hedendaagse kennis en moderne technieken mixt Luc verschillende eetculturen tot een nieuwe keuken.

"Dé handleiding voor nieuwe culinaire ontdekkingen, dat is Gastronomixs!" - Luc Kusters.

We vroegen Luc om een voor-, hoofd-, en nagerecht met ons te delen, wat resulteerde in drie inspirerende composities. De eerste compositie is Sardine met vloeibare Kaapse bes, zuurdesem en olijf, welke prachtig is door de onderlinge verhoudingen in smaken en structuren. Het hoofdgerecht is Runderwang met witlof, hete bliksem en Hertog Jan karakter, een compositie die uitblinkt in al zijn eenvoud! Als dessert kiest Luc ervoor om de compositie Hemelse modder met kiezelstenen, parels en sorbet van olijfolie met ons te delen.


Kijk snel op Gastronomixs hoe je deze composities maakt, ga er mee aan de slag en laat ze binnen jouw keuken passen, door bijvoorbeeld te variëren met de componenten die onder elke compositie te vinden zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten