woensdag 27 februari 2013

Uitgelichte compositie #46

Februari loopt weer ten einde! Deze week nog een uitgelichte compositie van een gerecht van afgelopen maand, namelijk: surprise eitjes met gerookte makreel, frisse salade van komkommer, venkel en appel en een warm aardappelschuim

Het gouden eitje zoals hier gebruikt voor het surprise eitje presenteert geweldig en staat voor ultieme luxe. Hier gevuld met makreel en passende garnituren maar je kunt er eindeloos op variëren. Ook kun je de vulling aanpassen aan het seizoen! Denk eens aan een versie met groene aspergesalade, zalm en een eiercrème.

Deze compositie bestaat uit de volgende componenten:
- makreel
- fijne salade
- aardappelschuim

Neem het 'surprise eitje' als basis en varieer op de vulling. Je kunt op zoek gaan naar smaakcombinaties met makreel, maar je kunt bijvoorbeeld ook een vegetarische variant maken. Onderaan de compositie vind je altijd variatiemogelijkheden, in dit geval met de ingrediënten aardappel, venkel, appel en komkommer (de ingrediënten van de fijne salade) en aardappel (schuim). 

Met venkel kun je een heel bijzondere compositie maken, je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan met venkelragout, een mousse van venkel of een venkelinfusie. Ga op zoek naar ingrediënten en componenten die met venkel combineren.

Bijvoorbeeld het componentenschema van komkommer. Geïmpregneerde komkommerparels kunnen een mooie toevoeging zijn. Een mooie combinatie bij zowel komkommer als venkel is appel, maak eens ingemaakte appel of appelcrème. Verras je gast met dit surprise eitje!

Vanaf volgende week staan er NIEUWE composities online!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten