woensdag 20 februari 2013

Uitgelichte compositie #45

De uitgelichte compositie van vandaag is het dessert dat onze gastchef van deze maand Angelo Autiero met ons deelt: chocoladebereidingen met yuzu en gezouten walnoten

De compositie bestaat uit de volgende componenten:
- chocolademousse
- yuzu panna cotta
- krokante chocoladekoek
- gezouten hazelnoot
- spongecake van chocolade
- beignet van chocolade
- gel van yuzu
- yuzu meringue

Onder iedere compositie krijg je verschillende variatiemogelijkheden aangeboden. Ook kun je per ingrediënt het componentenschema erbij pakken, in dit geval kun je gaan variëren op de ingrediënten chocolade, (hazel)noot en yuzu/citrus. Voeg eigen componenten toe of vervang componenten.

Kijk welke componenten in jouw keuken passen en gebruik deze compositie ter inspiratie! Ga met het schema van chocola aan de slag en maak bijvoorbeeld krokante chocolademousse of chocolade poederijs. Dit poederijs is zo fijn als stuifsneeuw maar is super krachtig van smaak.

Of pak het componentenschema van citrus erbij en kijk welke mogelijkheden er voor jou zijn. Varieer met bijvoorbeeld klassieke lemoncurd of een hazelnoot-yuzudressing. Sinds kort staat er ook een schema van noten online, met een aantal hazelnootcomponenten. Varieer hier op de gezouten hazelnoot met bijvoorbeeld hazelnootrotsjes, werk ze af naar eigen inzicht met bijvoorbeeld gevriesdroogde framboos of gevriesdroogde maïs. Of maak hazelnoten met yoghurt, honing en limoen. Een zeer verrassende combinatie en afgeleid van de Griekse klassieker van yoghurt met honing en walnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten