woensdag 13 februari 2013

Uitgelichte compositie #44

Deze week de uitgelichte compositie van het hoofdgerecht dat onze gastchef Angelo Autiero met ons deelt: geroosterde anjouduif met gerookte eendenlever, slakjes, bieten en een jus van lange peper

De compositie bestaat uit de volgende componenten:
- duif en jus van lange peper
- gerookte eendenlever met houtskoolgelei
- gepofte zoetzure rode bieten
- gepofte gemarineerde gele bieten
- chioggia bietjes
- bietenkoekjes
- aardappeldonuts
- gedroogde rode ui
- slakjes

Varieer met de componenten die je onderaan elke compositiepagina ziet, eenmaal op een component geklikt krijg je daar weer vergelijkbare componenten. Er zit dus altijd wel iets voor jou bij. In dit geval kun je ook aan de slag gaan met de componentenschema's van biet, aardappel en ui

In deze compositie zit onder andere een bietenkoekje, deze kun je bijvoorbeeld vervangen door krokantje bietenwafeltjes, die je overigens ook kunt maken van appel of aardappel. Liever iets zoet-zuurs in je gerecht? Probeer pickles met Japanse ingelegde gember, op basis van rode biet. Of gebruik gemarineerde rode biet, een mooie frisse tegenhanger in een stevige compositie. Varieer ook eens met verschillende soorten en kleuren biet.

Variëren op de gedroogde ui kan bijvoorbeeld met een uienkrokantje of met krokante zilverui met gepofte spekzwoerd. De combinatie van spek en ui is een klassieker en publieksfavoriet. Met deze methode voeg je de hartige smaak van spek toe maar met een luchtige en krokante structuur. Liever een wat zoeter component? Varieer eens met gekonfijte zilveruitjes, een perfecte balans tussen zoet en hartig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen