vrijdag 22 februari 2013

Piccalilly

Onlangs is door een van de studenten van de Cas Spijkers Academie in Twente het component boerenkool piccalilly (zie foto) toegevoegd. Maar wat is piccalilly precies en waar komt het vandaan? Ontdek het in deze blog.

Piccalilly is een Westerse interpretatie van de Indische ingelegde groenten met kurkuma. Bij piccalilly wordt er gebruik gemaakt van augurken, zilveruitjes en bloemkool. Als inlegzuur wordt een mengsel van azijn, mosterd en kurkuma (gele kleur) gebruikt, dat op smaak gemaakt wordt met zout, peper en verschillende specerijen. Het heeft iets weg van atjar, maar in tegenstelling tot atjar is piccalilly gebonden. 

Oorspronkelijk is het een Engels product (met Indische invloeden door de kolonies die Engeland in die tijd had) dat gegeten werd bij bonen en stamppotten en daarnaast als smeersel voor op brood. Tegenwoordig wordt het vaak bij friet geserveerd. Door het zuur blijft piccalilly erg lang goed, zeker een jaar. 

Ga eens aan de slag met piccalilly en maak je eigen variant!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen