zondag 17 februari 2013

Panna cotta

Op Gastronomixs vind je verschillende varianten op panna cotta, zoals panna cotta van bloemkool en panna cotta van framboos. Weet jij waar panna cotta vandaan komt? Lees het in dit blogje!

Panna betekent room en cotta betekent gekookt. Het origineel is dus niet veel anders dan gekookte room met gelatine en suiker, en wordt vaak gegeten met vers fruit en coulis. Het is een Italiaans nagerecht, afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio Pïemont.

In de basisbereiding worden room, melk en suiker een kwartier gekookt, meestal met vanille. Vervolgens wordt er gelatine in opgelost, waardoor de panna cotta zijn vorm behoudt na afkoelen. Op deze basisbereiding kun je naar hartenlust variëren. Wat dacht je van een Indische panna cotta met boerenkoolgelei? Of een yuzu panna cotta (zie afbeelding, component van gastchef Angelo Autiero). Of panna cotta van spitskool en komijnzaad?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten